IPN – Artikeldatabase

Tilføj din artikel idag!

Låneguide til unge danskere – sådan gør du

Der er en del ting, som man skal være opmærksom på, når man fylder 18. Der kommer en masse nye rettigheder og krav, som man skal sætte sig ind i. Dette sker fordi man som 18-årig bliver myndig og dermed bliver betragter som voksen. Det er en spændende tid, hvor man pludselig får en masse muligheder. Man må købe spiritus på værtshuse og lignede. Man må tage et kørekort og køre bil. Men det har også konsekvenser for ens økonomi, for man kan nu modtage SU og optage lån.

Det er lånene, som vi skal kigge nærmere på herunder, for der er en masse betingelser, som skal sætte sig ind i, før man skriver under på noget. Alt for ofte ser man unge danskere, der ikke kan styre økonomien, når de bliver myndige og får ret til at optage lån. De låner uden tanke på, hvordan de skal betale tilbage, og det kan få uoverskuelige konsekvenser på den lange bane.

Begreber omkring lån

Udover det populære og fornuftige SU lån, så er det kviklån og SMS lån, som flest unge danskere optager. Det er en meget hurtig løsning og man får pengene ind på kontoen på ingen tid. Netop at det går så hurtigt er det store trækplaster. Mange unge er utålmodige og handler uden omtanke, og det er her at kviklån kan blive farlige. Der er ingen, der umiddelbart tænker på, at de penge man låner faktisk skal betales tilbage, for ellers får det store konsekvenser.

Først og fremmest er der renterne, som er det du reelt set betaler for at låne pengene. Det er jo ikke velgørenhed og lånudbyderen vil gerne tjene penge. Når det kommer til kviklån, hvor løbetiden er meget kort, så vil man opleve meget høje renter, så udbyder kan tjene så meget som muligt på hver låner. Man vil oftest opleve at et kviklån skal betales indenfor en måned, ellers kan det gå helt galt og renterne stiger til de uoverskuelige.

Når man låner finder man også begrebet ÅOP, der står for Årlig Rente i Procent. Dette viser hvor meget dine renter vil løbe op i på et helt år, men det kan være meget svært at gennemskue. Det er nemlig ikke kun det lånte beløb, som man betaler renter af. Der er også renters rente, samt renter på oprettelsesgebyret. Vær derfor meget opmærksom.

Det er meget at skulle forholde sig til, hvis man er meget ung og ikke kender til alt dette. Derfor bør man aldrig nogensinde optage et kviklån, før man har sat sig ned og læst tingene grundigt igennem. Det kan redde en fra en uheldig situation. Har man allerede et job og styr på sin økonomi, så er der dog ikke noget at være bange for. Man kan roligt tage et kviklån, hvis man bare sørger for, at overholde betingelserne.

Tag ikke det første tilbud du finder

Konkurrencen på lånemarkedet er meget stor og derfor, presser de forskellige lånudbydere ofte hinanden på prisen. Det betyder også, at man ikke skal snuppe det første tilbud man får, da der sikker er noget billigere på markedet.

Led grundigt og sammenlign de forskellige udbydere, så kan du skabe meget favorable vilkår for dig selv. Der er faktisk lånudbydere, der tilbyder at der første lån optages uden omkostninger, for på den måde har det fået goodwill og en god mulighed for, at låneren vender tilbage en anden gang.

Det virker måske som et billigt trick, men det er noget der virker, ellers ville de ikke gøre det. Hvis du har svært ved at få overblikket over de mange lån, så kan du evt. gå ind på TjekLån og få hjælp.Postet by idajorgensen via AdSet linkbuilding network

adset • 27. september 2017


Previous Post

Next Post