IPN – Artikeldatabase

Tilføj din artikel idag!

Få overblik over parterapi online

I Danmark har en lidt kedelig rekord. Nemlig en rekord i skilsmisser. I Danmark ender næsten halvdelen af alle ægteskaber i skilsmisse. Dertil kommer de mange par med hjemmeboende børn, går fra hinanden inden bryllupsklokkerne har ringet. For kommunerne overalt i landet betyder skilsmisser og opbrud, øgede udgifter til enlige forsørgere, øgede udgifter til boligsikring, samt en lang række følgeudgifter, som typisk rammer børn af enlige forsørgere hyppigere end andre. Derfor er mange kommuner begyndt at tilbyde gratis parterapi, eller det såkaldte P.R.E.B. kursus, til par, der har hjemmeboede børn under 18 år, og som oplever problemer med kærligheden.

Parterapi virker

Ringkøbing-Skjern kommune, var en af de første kommuner i Danmark der indførte et tilbud om gratis par kurser, og kommunen undersøgte efterfølgende effekten. Det viste sig at, i perioden fra 2011 til 2012, faldt antallet af skilsmisser med hele 17 %, hvilket tyder på, at der er en sammenhæng mellem parterapi og antallet af skilsmisser. Også selv om terapien udelukkende var baseret på det anerkendte amerikanske P.R.E.B. system.

I Odense, har man også et tilbud om gratis P.R.E.B kurser til par, som oplever problemer i parforholdet. Man har efterfølgende ikke lavet nogle konkrete undersøgelser der dokumenterer at terapien har nedbragt antallet af skilsmisser, men gennem en spørgeskemaundersøgelse, fandt man ud af at de par der havde deltaget, havde det markant bedre med hinanden efterfølgende.

Flere kommuner tilbyder nu PREB kurser til par

Det er ikke kun de par der bliver skilt der mærker de økonomiske konsekvenser ved ikke længere at være to til at dele udgifterne. Det er i høj grad også kommunerne, som mærker en lang række stigende udgifter, som er direkte forbundet med skilsmisser.

Det har længe været fremme i medierne at et parforhold skal passes og problemerne i et parforhold skal forebygges, på samme måde som vi tager bilen på værksted eller går til tandlægen. Det ser ud til at mange kommuner har taget denne viden til sig og derfor har flere og flere kommuner nu et tilbud om gratis parterapi.

Hvorfor virker parterapi?

Når et par vælger at gå i parterapi er det som udgangspunkt helt afgørende at de begge har et ønske om at blive sammen. Når man vælger at arbejde med sit parforhold og få en neutral 3. part indover de problemer og konflikter man oplever, giver det ny plads og muligheder for et se tingene på en helt ny måde og fra en anden vinkel.

Mange parterapeuter arbejder med at forbedre kommunikation, så den bliver mere respektfuld også man har det nødvendige grundlag for at kunne skabe tillid imellem parterne. Så snart en professionel har afdækket jeres udfordringer og konfliktområder, kan det virkelige terapeutiske arbejde begynde, så man kan finde en ny og bedre vej for som par.

Mange par oplever parterapi som en stor lettelse og allerede efter de første par sessioner oplever de mærkbare ændringer i deres måde at være sammen på.

I parterapi?

Hvis I er kommet frem til at parterapi vil være en god idé for jer, eller søger I efter en dygtig parterapeut, som kan hjælpe jer videre på en god og holdbar måde, er der flere ting som kan være afgørende for et velfungerende parterapiforløb.

Den første og absolut vigtigste ting er kemi. Har I begge den nødvendige kemi med parterapeuten, samt tiltro til terapeutens anbefalinger, og er I samtidig villige til at følge dem? Kan I svare ja til dette, vil sandsynligheden for at opnå gode resultater være langt bedre.

Nogle parterapeuter tilbyder en gratis samtale, så man har mulighed for vurdere om vedkommende er som forventet og lige finde ud af om kemien passer sammen. Derudover kan man også fornemmer om terapeuten har erfaring med den problemstilling I står med, hvilket jo også kan være afgørende. Man skal aldrig vurdere parterapi ud fra pris og økonomi. Husk på at din partner er det absolut vigtigste relation man har i livet og derfor skal det ikke være prisen der er afgørende. Desuden er en skilsmisse langt dyrere for alle parter. På lovecast er det nemt at finde en dygtig parterapeut online og I har mulighed for at sammenligne priser, kompetencer og uddannelse, så I bedre kan vurdere om den pågældende terapeut kan hjælpe jer.Postet by Jonas123 via AdSet linkbuilding network
OnlineParterapeutParterapi

adset • 24. marts 2017


Previous Post

Next Post